Alphen aan den Rijn introduceert elektrische huurfietsen

In Alphen aan den Rijn kunnen inwoners en toeristen nu gebruikmaken van een nieuw huurfietssysteem.

Zo kun je van de ene plek naar de andere komen of bijvoorbeeld het Groene hart verkennen via verschillende leuke fietsroutes (routes zijn te vinden op www.hierisalphen.nl).


Te verkrijgen bij fietsenstalling Aarkade

De elektrische huurfietsen zijn beschikbaar in de fietsenstalling aan de Aarkade in het centrum van Alphen aan den Rijn. De fietsen zijn te herkennen aan het FIETSHART-bord dat boven de fietsen wordt geplaatst. De kosten van het huren van een fiets zijn €4 per uur met een maximum van 8 uur. Via de app Deelfiets Nederland zijn de elektrische fietsen te boeken.

Duurzamere toekomst

Vanuit de lokale ondernemers die actief zijn binnen recreatie en toerisme is er een grote vraag naar de mogelijkheid om een fiets te huren. Wethouder Relus Breeuwsma benadrukt het belang van dit initiatief: "Fietsen is niet alleen leuk en gezond, maar ook een belangrijke stap richting een duurzamere toekomst. Met dit huurfietssysteem bieden we ook onze bezoekers de mogelijkheid al fietsend ons groene buitengebied te verkennen en al het moois dat daar te beleven is. Een lang gekoesterde wens gaat met dit initiatief in vervulling."

Initiatiefnemers 

De fietsen worden geleverd en onderhouden door de lokale fietsenwinkel Gek van Fietsen. Het initiatief is mede mogelijk gemaakt door Fietsverbinder John Loef, het Platform voor Recreatie en Toerisme, Alphen Marketing, de Centrummanager en Gemeente Alphen aan den Rijn. 


Hét Fietshart van Holland

Het initiatief draagt bij aan de ambitie die Gemeente Alphen aan den Rijn heeft om Fietshart van Holland te worden. Fietsen is belangrijk. Het levert namelijk een positieve bijdrage aan de bereikbaarheid en leefbaarheid van onze kernen, het is duurzaam en bovenal gezond en leuk. Woon-, werk- en schoolverkeer is leuker op de fiets. En met de vele recreatieve routes is er fietsend ook veel moois te beleven voor inwoners en bezoekers van Alphen.

Iedereen in onze gemeente moet de kans hebben om te kunnen fietsen. Of het nou gaat recreatief fietsen of fietsen voor woon-, werk- en schoolverkeer. Om dit mogelijk te maken, wordt er de komende jaren in de infrastructuur, stallingsvoorzieningen en campagnevoering van alles aan gedaan om het fietsen aantrekkelijk, veilig en makkelijk te maken. Uiteindelijk willen we dé fietsvriendelijke gemeente van Holland worden en gaan we voor Alphen aan den Rijn als Het Fietshart van Holland!