Gemeente start pilot met kabelgoottegels

Het bezit van elektrische voertuigen neemt toe, daarom denkt de gemeente na over oplossingen om onder andere opladen te vergemakkelijken.

Op initiatief van de gemeenteraad konden inwoners zich afgelopen maanden aanmelden voor een pilot voor een kabelgoottegel.  

Met een kabelgoottegel ligt de laadkabel van een elektrisch voertuig niet op de stoep, maar in de tegel. Op deze manier kan een elektrisch voertuig veilig opgeladen worden op een openbare parkeerplaats vanuit uw eigen huis of pand. De pilot duurt 9 maanden en er doen 28 huishoudens mee.  

Tijdens de duur van de pilot wordt op een aantal momenten onderzoek gedaan onder de gebruikers maar vragen we ook naar de ervaring van de omgeving. Handhavers letten bij de kabelgoten of deze wel goed worden gebruikt (kabel er goed in, auto op juiste parkeervak, kabelgoot is intern schoongehouden, ligt de goot er nog goed bij). Ook worden eventuele meldingen/klachten verzameld. 

Na de pilot wordt een evaluatie uitgevoerd en wordt willekeurig een aantal gebruikers en buren gevraagd om een vragenlijst in te vullen. Op deze manier krijgen we een goed beeld van de voor- en eventuele nadelen van de maatregel.