Doet jouw vereniging mee met de Compostactie 2025?

De gemeente Alphen aan den Rijn doet ook in 2025 weer mee met de landelijke compostdag. Op deze dag geven we gratis compost weg aan onze inwoners, gemaakt van het gfte-afval van onze gemeente.

CompostdagWe kunnen de hulp van jouw vereniging op deze dag goed gebruiken om het compost uit te delen. De exacte datum wordt nog bepaald, maar houd 22 of 29 maart 2025 alvast vrij in je agenda.

Waarom meedoen?

  • Draag met je vereniging een steentje bij om jouw gemeente groener te maken. 

  • Laat mensen kennis maken met jouw vereniging. 

  • Ontvang vanuit de gemeente een vergoeding voor jouw vereniging.

Aanmelden

Je kan je vereniging tot 18 oktober aanmelden via gemeente@alphenaandenrijn.nl onder vermelding van ‘compostactie 2025’ ter attentie van 'Beheerder Afval en Reiniging'. In de kernen Aarlanderveen, Hazerswoude-Dorp, Koudekerk aan den Rijn, Zwammerdam is per kern één uitgiftepunt en daar kan één vereniging compostzakken uitdelen. In de kernen Boskoop en Hazerswoude-Rijndijk zijn twee uitgiftepunten en daarmee kunnen per kern twee verenigingen compostzakken uitdelen. Melden zich meer verenigingen aan per kern, dan vindt er loting plaats. Aan deelname zijn spelregels verbonden. Deze zijn op te vragen via gemeente@alphenaandenrijn.nl ter attentie van 'Beheerder Afval en Reiniging'. In de kern Alphen aan den Rijn zijn geen uitgiftepunten, inwoners kunnen de compostzakken ophalen op het Ecopark.