Zonnepark N11 Alphen aan den Rijn feestelijk geopend

Op zaterdag 21 september is het Zonnepark N11 Alphen aan den Rijn officieel geopend. Dat gebeurde in het bijzijn van bezoekers aan de Open Energiedag.

Het zonnepark in Alphen aan den Rijn was een van de vele duurzame energieprojecten die tijdens deze dag de deuren opende voor het publiek. Ook de partijen die betrokken zijn geweest bij de ontwikkeling van het zonnepark waren bij de feestelijke opening aanwezig. Bezoekers kregen de kans om een kijkje te nemen op het zonnepark. 

Zonnepark N11 Alphen aan den Rijn ligt bij de ‘driehoek’ tussen de provinciale weg N11, de spoorlijn tussen Alphen aan den Rijn en Leiden en de Kruiskade. Het gebied is ongeveer 9 hectare groot. Op ongeveer 4,1 hectare zijn nu zonnepanelen gebouwd. De rest van het gebied wordt gebruikt voor natuur. Zo is er ruimte voor natuurvriendelijke oevers en grasstroken met veel kruiden. Het zonnepark kan ongeveer 2300 huishoudens voorzien van duurzame energie. 

Gemeente Alphen aan den Rijn is blij dat het zonnepark nu gerealiseerd is. Gert van den Ham, wethouder duurzaamheid: “De realisatie van dit zonnepark is een mooie stap op weg naar een energieneutrale gemeente. Het feit dat straks 2.300 huishoudens kunnen worden voorzien van duurzame energie, zorgt voor vermindering van de CO₂-uitstoot. Daarnaast is het mooi om te zien hoe dit zonnepark op een natuurinclusieve manier is gerealiseerd. Duurzame energie en natuur gaan hier hand in hand.”  

De gemeente Alphen aan den Rijn wil in 2050 volledig energieneutraal, circulair en klimaatbestendig zijn, met een diversiteit aan plant- en diersoorten. Daarom investeren we in een duurzame toekomst voor de volgende generaties.