Proeven ter voorbereiding renovatie gemeentehuis

Om de lekkages in gemeentehuis op te lossen en het gebouw te verduurzamen gaan wij onze gevel in 2025 renoveren. Ter voorbereiding vinden er tussen 28 augustus en 11 oktober enkele weken een tweetal proeven plaats. Hier wordt een steiger op het dak geplaatst en is een hijskraan voor nodig. 

Renovatie gemeentehuisWaarom gaat dit gebeuren? 

Het gemeentehuis bestaat al sinds 2003. Inmiddels is het gebouw aan renovatie toe. Tijdens de renovatie, die gepland staat voor 2025 en 2026, worden hardnekkige lekkages verholpen en de dakbedekking wordt vervangen. Na renovatie wordt het dak verduurzaamd met zonnepanelen. Het resultaat is een toekomstbestendig gebouw dat voldoet aan de duurzaamheidsmaatstaven. Ter voorbereiding van de renovatie zijn twee proeven nodig. Die worden in september en oktober 2024 uitgevoerd.  

Wat gaat er gebeuren? 

Om de werkzaamheden uit te kunnen voeren zal er op een aantal dagen binnen de genoemde periode een bouwkraan geplaatst worden naast het gemeentehuis. Deze kraan zal enkele dagen op de Smethstraat geplaatst worden en op de Stevinstraat geplaatst worden. De kraan dient om materialen naar het dak te kunnen verplaatsen.  

Tijdens de hijsmomenten is er een tijdelijke afzetting van de Smethstraat en de Stevinstraat. Dit is om de veiligheid te kunnen waarborgen.  

De voorlopige planning van de hijsmomenten is als volgt: 

  • Smethstraat: 28 en 29 augustus, 12,13 en 26 september en 7 oktober; 

  • Stevinstraat: 3, 16, 20 en 25 september en 1 en 10 oktober. 

Deze planning kan wijzigen in verband met levertijden en/of weersomstandigheden. Houdt deze website in de gaten voor de meest actuele informatie.  

Welke hinder kan er ondervonden worden? 

Smethstraat: 
De Smethstraat wordt tijdens de hijsmomenten vanaf de Castellumstraat afgezet. Bestemmingsverkeer krijgt vanaf het Burgemeester Visserpark wel toegang tot de Smethstraat. Doorgaand verkeer, fietsers en voetgangers worden omgeleid. 

Stevinstraat: 
De laatste parkeerplaatsen in de Stevinstraat worden gebruikt voor de bouwplaats inrichting en de hijsmomenten. Doorgaand verkeer, fietsers en voetgangers worden omgeleid. 

Is het gemeentehuis open en bereikbaar? 

Het gemeentehuis is tijdens de werkzaamheden open en bereikbaar. Tijdens de hijsmomenten wordt een klein deel van de begane grond afgezet. Bezoekers van het gemeentehuis ondervinden minimale hinder van de werkzaamheden.  

Waar kunt u meer informatie vinden? 

Omwonenden hebben een flyer in de brievenbus ontvangen met daarop een QR-code en een link naar de meest actuele informatie op deze pagina. Deze informatie wordt dagelijks bijgewerkt zodat de meest actuele informatie beschikbaar is. 

Heeft u vragen? 

Als u vragen heeft over bouwzaken of wegafsluitingen dan kunt u contact opnemen met de uitvoerder JP van Eesteren, 088 – 923 69 92. Voor algemene vragen kunt u contact opnemen met de gemeente via telefoonnummer 14 0172 of per e-mail gemeente@alphenaandenrijn.nl.