Sluiting opvanglocatie Koningin Julianastraat in Benthuizen

Na ruim twee jaar een opvang en thuis voor Oekraïense vluchtelingen te zijn geweest, sluit de opvanglocatie aan de Koningin Julianastraat in Benthuizen haar deuren. De gemeente Alphen aan den Rijn bedankt alle betrokkenen voor hun inzet.

Foto sluiting opvanglocatie BenthuizenSluiting van de opvanglocatie 

Sinds mei 2022 was het Groene Kruisgebouw in Benthuizen een opvanglocatie voor Oekraïense vluchtelingen. Deze opvanglocatie is op 1 augustus gesloten om plaats te maken voor nieuwbouwwoningen. De Oekraïense bewoners zijn verhuisd naar andere opvanglocaties binnen de gemeente. Op de foto bedankt wethouder Gert-Jan Schotanus de heer Laban, de heer Schuilenburg en de heer Verdoes voor hun hulp de afgelopen twee jaar.

Dankbaarheid 

Gemeente Alphen aan den Rijn is iedereen die betrokken is geweest bij de opvang van de Oekraïense vluchtelingen in Benthuizen dankbaar. In het bijzonder de eigenaar voor het belangeloos beschikbaar stellen van de locatie. En de vrijwilligers die  de Oekraïense bewoners bijna dagelijks hielpen bij hulpvragen. Ook wil de gemeente de inwoners van Benthuizen bedanken die betrokken zijn geweest bij deze groep mensen en zich de afgelopen twee jaar voor hen hebben ingezet. De Oekraïners voelden zich onderdeel van de gemeenschap en zijn iedereen enorm dankbaar voor alle hulp en de gastvrijheid. 

De zoektocht naar nieuwe locaties gaat door 

Ondanks dat de gemeente de bewoners van dit pand hebben kunnen verhuizen naar andere opvanglocaties binnen de gemeente Alphen aan den Rijn, gaat de zoektocht naar nieuwe locaties onverminderd door. Een aantal bestaande opvanglocaties voor Oekraïense vluchtelingen gaat dit jaar sluiten. Daarnaast moet gemeente Alphen aan den Rijn, net zoals andere gemeenten in Nederland, vanaf januari 2025 ruim 100 Oekraïense vluchtelingen extra opvangen. Er wordt daarom nog steeds door de hele gemeente gekeken naar plekken waar tijdelijke woningen gebouwd kunnen worden en naar beschikbare panden die verbouwd kunnen worden. Op een aantal nieuwe locaties willen we ook tijdelijke woningen bouwen voor bijvoorbeeld jongeren, starters en mensen die met spoed op zoek zijn naar een woning. Heeft u iets beschikbaar of weet u iets? Stuur dan een e-mail met alle informatie naar nieuwkomers@alphenaandenrijn.nl.