Aftrap en inloopbijeenkomst groen en gezond Boskoop Centrum

Op zaterdag 19 oktober organiseren de GGD HM en Hogeschool Leiden in samenwerking met Gemeente Alphen aan den Rijn een inloopbijeenkomst.

Gouweplein Boskoop websiteIn de ochtend vindt een centrale aftrap plaats van het ZonMw-onderzoek naar een groen en gezond Boskoop Centrum. Aansluitend is een inloopbijeenkomst van 13.00 tot 15.00 uur. De locatie is de Burgemeester Colijnstraat 22d, aan het Gouweplein in Boskoop. Aanmelden voor de bijeenkomst is niet nodig.

Onderzoek samen met inwoners

Het onderzoek is onderdeel van een ZonMw-traject. ZonMw programmeert en financiert onderzoek en vernieuwing in gezondheid, zorg en welzijn en moedigt het gebruik van deze kennis aan. In Boskoop wordt daarom onderzocht wat de beweegmogelijkheden zijn in en naar het centrum en of de centrumomgeving groen en aantrekkelijk is om naartoe te gaan, te verblijven en te bewegen. In oktober en november kunt u de studenten van de Hogeschool Leiden en de onderzoekers van de GGD HM op straat tegenkomen in Boskoop.

Ga in gesprek en denk mee

Tijdens de inloopbijeenkomst op zaterdag 19 oktober kunnen inwoners, ondernemers en bezoekers hierover in gesprek gaan en vragen stellen aan de GGD, Hogeschool Leiden en de gemeente. Verder kan worden meegedacht en behoeftes en wensen worden meegeven voor vergroening en het beweegvriendelijker maken van de centrumomgeving. Vanuit ZonMw is een subsidie toegekend voor kleinschalige groenprojecten, die naar verwachting medio 2025 gerealiseerd worden.