Schietincidenten in Alphen aan den Rijn

Inwoners van Alphen aan den Rijn zijn zaterdagavond opnieuw opgeschrikt door een beschieting van een woning in de Beukenlaan. Een paar dagen eerder vond een schietincident aan de Prins Hendrikstraat plaats. Daarnaast zijn er explosieven gevonden tijdens een aanhouding.

Burgemeester Liesbeth Spies: “Het is schrikken als een beschieting in je eigen gemeente en straat plaatsvindt. Vooral voor getuigen en omwonenden van het schietincident. Ook explosieven horen niet in een woonwijk thuis. Om de veiligheid in de wijk te borgen, zijn de betrokken panden per direct gesloten. De bewoners van de gesloten woningen zijn elders ondergebracht. De acties lijken gericht op specifieke doelen en vooral bedoeld om intimidatie en schrik aan te jagen.” De politie heeft inmiddels de verdachten aangehouden en doet verder onderzoek in de zaak. De panden zijn per direct voor 14 dagen gesloten.  

Gemeentehuis 450 16x9Burgemeester Spies: “De acties passen helaas in een landelijk beeld dat laat zien dat criminelen nergens voor terugschrikken en vergaande middelen gebruiken om schrik aan te jagen en daarbij de openbare orde ernstig verstoren. We hebben geluk dat er geen slachtoffers zijn gevallen. Inmiddels heb ik met een aantal omwonenden gesproken. Ook de wijkagent en gebiedsadviseur staan in contact met direct betrokken bewoners. Ik heb grote waardering voor de inzet van politie en justitie, die met man en macht aan de opsporing van deze feiten werken en zich inzetten voor de veiligheid van al onze inwoners.” 

Politie en justitie doen momenteel onderzoek naar de incidenten. Omdat het een lopend onderzoek betreft, worden hierover op dit moment geen verdere mededelingen gedaan. Uitkomsten van het onderzoek worden via de politie gedeeld.