Gezamenlijke controle op horeca

Op vrijdagavond 20 september vond er een horecacontrole plaats. De Omgevingsdienst Midden-Holland, de Nederlandse Arbeidsinspectie, de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit, Politie en gemeente Alphen aan den Rijn voerden gezamenlijk de controles uit.

centrum alphenOvertredingen

Er zijn zes horecabedrijven gecontroleerd. De bezochte ondernemers reageerden positief op de controle en verleenden hun medewerking. De controles verliepen rustig. Tijdens de controle zijn diverse overtredingen geconstateerd, bij geen enkele zaak was alles op orde. Denk hierbij aan aandachtspunten ten aanzien van de arbeidsomstandigheden, hygiëne en voedselveiligheid en alcoholverkoop aan minderjarigen. De controleurs bespraken de diverse punten met de betreffende ondernemers. Soms kon een actiepunt meteen worden opgelost, bij andere punten is nader onderzoek nodig of actie vanuit de ondernemer.

Aanpak ondermijning

Een veilige en gezonde leefomgeving voor inwoners en ondernemers, dat is waar gemeente Alphen aan den Rijn voor staat. Daar hoort een aanpak van ondermijning bij. Het doen van onaangekondigde controles bij bedrijven is een van de middelen die we hierbij inzetten. Het is altijd een samenwerking met ketenpartners, zoals Politie, Omgevingsdienst Midden-Holland, de Nederlandse Arbeidsinspectie en de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit.

Melden helpt!

Vermoedt u criminele activiteiten? Dit kunt u dit altijd melden bij de politie (spoed 112, anders 0900-8844), maar ook anoniem bij Meld Misdaad Anoniem via 0800 7000 of online via de website. Meld Misdaad Anoniem