Alphense junior energiecoaches op lampenjacht en stekkerexpeditie

Vandaag, op de Dag van de Duurzaamheid, zijn de junior energiecoaches in Gemeente Alphen aan den Rijn van start gegaan. Kinderen van bassischool Vianova gaan de komende weken samen met school en hun ouders spelenderwijs de uitdaging aan om energie te besparen. De junior energiecoach challenge bestaat uit leuke, speelse en interactieve opdrachten, zoals een lampenjacht en stekkerexpeditie.

Duurzaamheidswethouder Gert van der Ham kwam langs met een intentieverklaring waarop iedereen een handtekening heeft gezet. Ook kinderen van Prisma VSO doen mee.

Spelenderwijs bewustwording over energieverbruik vergroten

De kinderen deelden zelf ook al tips met elkaar hoe je energie kunt besparen: “Een dikke trui aan doen voordat je de verwarming hoger zet, de deur dicht doen en de lamp uit als je weg gaat". “Wij hebben overal al ledlampen thuis", wist een leerling te vertellen. 

Wethouder Gert van den Ham is erg enthousiast om de kinderen aan de slag te zien met energie besparen. “Met het Junior Energiecoach lesprogramma leren de kinderen op een leuke en speelse manier hoe ze hun steentje bijdragen aan een duurzamere wereld. En dat energie besparen heel makkelijk én leuk kan zijn. We hebben met de hele klas onze handtekening gezet en ik ben ontzettend benieuwd hoe de kinderen de komende weken bewust minder energie gaan gebruiken".

Over junior energiecoaches

Het doel is een bewust omgaan met energie en meer inzicht over thuis gemakkelijk energie besparen. Kinderen van 7 tot 12 jaar spelen met junior energiecoach on- en offline een spel met leuke, leerzame opdrachten en oefeningen, puzzels, geheime post, experimenten en winacties. Kennis en bewustwording over energie nemen toe en kinderen ontvangen na 5 weken een echt junior energiecoach diploma. 
 
Duizenden kinderen door heel Nederland zijn de komende weken junior energiecoach. Wie durft mee op lampenjacht, stekkerexpeditie en nog meer energie avonturen?! Natuurlijk ook leuk en leerzaam voor ouders. Meedoen? Kijk op www.juniorenergiecoach.nl.