Openlucht expositie 't Valt niet altijd op

De openlucht expositie, in de vorm van grote billboards op een betonnen voet, is door onze hele gemeente te zien.

Start expositie klimaatweek websiteMet de slogan 't Valt niet altijd op.. zetten we vanaf vrijdag 18 oktober een maand lang duurzame maatregelen die niet altijd direct in het oog springen in de schijnwerpers.

Overal om ons heen komen mensen met ideeën en gaan duurzaam aan de slag. Zo ontstaan acties en goede voorbeelden van inwoners, ondernemers, scholen en verenigingen waarmee ze anderen enthousiast maken om ook iets te gaan doen. De gemeente ondersteunt en helpt hierbij. Bijvoorbeeld met advies op maat, plantpakketten, acties en verschillende subsidies.  

Groen en duurzame stappen

Er gebeurt al veel in onze gemeente. Het stadscentrum vergroend en op 18000 woningdaken liggen zonnepanelen. De energiecoaches gaven al ruim 1.500 gratis energieadviezen en in 2023 werden 177 voor- en geveltuinen vergroend met planten. Op steeds meer plekken kunnen we lokaal fruit en voedsel oogsten en ons afval wordt via Ecopark De Limes grondstof voor nieuwe producten. 

Openluchtexpositie

Tijd dus om deze mooie acties eens extra onder de aandacht te brengen. Dit doen we met posters die u vanaf 18 oktober tot 18 november op verschillende plekken in de gemeente kunt tegenkomen.

Meer informatie

Meer informatie vindt u op www.duurzaamalphen.nl.