Exploitatievergunning horeca

Begint u een hotel, restaurant, café of een ander horecabedrijf? Dan is het nodig dat u een exploitatievergunning heeft. Ook als u een horecabedrijf overneemt van een andere ondernemer, vraagt u een exploitatievergunning aan.

Andere horecabedrijven kunnen bijvoorbeeld zijn: buurthuis, waterpijpcafé (shishalounge), afhaal- en bezorgrestaurant, sportkantine, banketbakker die drinken serveert, kerk die koffie schenkt of een bed & breakfast (B&B).

Twijfelt u of een exploitatievergunning nodig is? Neem contact op via 14 0172.

Voorwaarden

  • De horecaonderneming past binnen de regels van het Omgevingsplan
  • Onderdeel van de aanvraag is een Bibob onderzoek. De wet Bibob voorkomt dat mensen met verkeerde bedoelingen vergunningen kunnen krijgen
  • Uw horecabedrijf voldoet aan de milieu eisen. Stuur hiervoor een e-mail naar Omgevingsdienst Midden Holland via info@odmh.nl
  • U doet een melding brandveilig gebruik als in uw horecabedrijf meer dan 50 personen aanwezig kunnen zijn

Kosten

€ 600 voor het in behandeling nemen van uw aanvraag. Dit betaalt u ook als wij de aanvraag afwijzen. 

Aanvraag

Stuur de volgende informatie mee:

  • Een tekening of plattegrond van de inrichting, met aanduiding van de functie van de ruimten en de oppervlakten
  • Kopie van een geldig identiteitsbewijs (geen rijbewijs)
  • Uittreksel uit het handelsregister van de Kamer van Koophandel (KvK)
  • Als er meerdere beheerders zijn, stuur dan van iedere beheerder een kopie van de arbeidsovereenkomst mee
  • Een kopie van de huur- of koopovereenkomst van het pand waarin het horecabedrijf is gevestigd
  • Het Wet Bibob-vragenformulier (pdf, 948 kB)

Download het aanvraagformulier Exploitatievergunning horeca » (pdf, 253 kB)

Mail het ingevulde aanvraagformulier en de bijlagen naar horeca@alphenaandenrijn.nl.

Onderdeel van de aanvraag is een intakegesprek. Wij nodigen u hiervoor uit.

Meer informatie